— Dagmara Stozek

Aanvulling van Social Media op SEO.

people-coffee-tea-meeting

Kan sociale media jouw positie in browsers beïnvloeden?

Er wordt vaak verteld dat sociale media geen invloed heeft op de SEO (Search Engine Optimization) positionering in web browsers. Maar ik heb geleerd dat SoMe en SEO in feite veel gemeen hebben en het combineren van deze activiteiten kan jou meetbare voordelen opbrengen tijdens een communicatie strategie.

Dus hoe moet je sociale media gebruiken om dit te vertalen naar SEO & Google?

Een social media-activiteit is geen directe parameter die Google voorstelt in zijn rankingpagina’s.
Dit betekent echter niet dat jij ze moet negeren.

Hieronder is een lijst opgemaakt van de zaken die sociale media als aanvulling verklaren boven op onze SEO-inspanningen.

1.De kracht van links naar jouw site.

De links van jouw site naar jouw berichten worden niet direct vertaald naar de positionering, maar hou er rekening mee dat gebruikers vaak content delen binnen sociale media! Dit genereert meer clicks op jouw links waardoor je beter scoort in google.

2.Verkeer van sociale media sites.
Hoe langer een gebruiker tijd doorbrengt op jouw site, hoe beter het wordt geplaatst in de browser.

3.Vul correcte gegevens in jouw profielen in.
Google is niet helemaal onverschillig over jouw sociale accounts. Een zeer belangrijk element dat je zal helpen bij het positioneren, is het aanvullen van jouw gegevens op SoMe-profielen (jouw bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer, enz.).

Let op jouw FB-pagina, IG-profiel of Twitter-account zijn een van de eerste resultaten na het invoeren van jouw naam. Deze moeten altijd actuele gegevens bevatten.

Het is de moeite waard om sociale media kanalen te overwegen als we campagnes plannen. Zij zullen een geweldige aanvulling vormen op onze activiteiten en zullen het makkelijker maken om ons doel ‘sneller’ te bereiken. Correcte links en gegevens op social media zorgen er organisch voor dat we een betere ranking behalen.

0 comments
Submit comment