— Dagmara Stozek

Instagram trends & tips van nu.

Top  Instagram tips van nu in 2017:

Tapping magic text op Instagram Stories.

Instagram Stories heeft onze harten gestolen en af en toe Snapchat gedood.

Het gebruik van de optie “tap magic” – om de aandacht van de ontvanger verder te trekken- is een interessante trend & tip. Het toevoegen van hetzelfde beeld meerdere malen, waarbij alleen de copy erin word veranderd. Op deze manier begint de foto te “animeren” wanneer je het scherm van jouw smartphone raakt. Zo kan je de aandacht van volgers langer houden en op een meer ingenieuze manier een aantrekkelijke call-to-action creëren.

Hier is een voorbeeld van populaire foodblogger Jenn Pallian van @Foodess:

AAEAAQAAAAAAAAm_AAAAJGRkMjNmZGNkLWY1NDMtNDQ5ZS04ZDIwLWFlODEyOTJiZDhkZQ

Eraser Brush. 

Met de komst van de Eraser Brush hoef je niet meer de knop “Undo” meerdere malen aan te tikken om te wijzigen wat u hebt getekend. Als ook maakt deze functie het makkelijk om gebruikers in spanning te houden door alles te verbergen buiten kleine details.

instagram eraser skitch

Soortgelijke foto’s in hetzelfde bericht.

De beelden zijn bijna identiek op een klein detail na. Deze trend is nog niet heel groot onder de merken maar het is een geweldige voor e-commerce & retailers. Met deze tip kan je jouw producten/ outfits tonen beginnend met een total overview op een model tot een detail shot.

AAEAAQAAAAAAAA3LAAAAJDYyOTEzZmE0LWVlYTQtNDk3OS1hOWVkLTExMWM0ODZhMzM5MQ

Informatie toevoegen over een nieuwe blogpost via Insta Stories. 

Instagrammers voegen sinds kort vaker informatie in verband met nieuwe blogposts via hun Insta Story. Sommige vegen zelf de nieuwe foto weg om op deze manier de gebruiker te dwingen om naar hun account te gaan kijken en te zien wat hij daar precies heeft gepost. Om nadien door te klikken op hun link.

 

AAEAAQAAAAAAAAtMAAAAJGEyZTA1Zjk5LWM5MDMtNDg0OC05Y2RlLWUwZWRkYjM0YWRkZA

AAEAAQAAAAAAAAuWAAAAJDA5NjFiZjJiLWM0MjAtNDc5OS1iZGRjLTU1ZTY2NWExOGI1YQ

Shop in Stories – Swipe Up.

Door het mogelijk te maken om door te klikken via stories, gebruiken veel merken deze functie om gebruikers rechtstreeks door te laten klikken naar hun shop pagina. Dit is een geweldige functie voor e-commerce. Het product is enkel een duim swipe verwijderd van de gebruiker. Je wordt direct naar de productpagina gebracht, waar u gemakkelijk uw kleur, grootte kunt kiezen en in uw winkelwagen kunt toevoegen als u er van houdt.

Zelfs als ze niet goed uitchecken, dan kunt u ze later nog altijd op Facebook retargetten, omdat ze de link hebben geklikt! Het is ook een geweldige manier om gegenereerde content te gebruiken hiervoor.

AAEAAQAAAAAAAAuwAAAAJGUwNjdiMDJiLWQ4ZWUtNDBiZC05YmMwLWRiMTM2Yzk5NzRlMw

AAEAAQAAAAAAAArUAAAAJDU1MGQ1MTMxLTk4MmQtNDg4Mi1hZmY2LTQ1YWU5MjIxYTg1OA

Groetjes,

Dagmara

Source : Later.com / https://later.com/blog/instagram-trends-2017/

0 comments
Submit comment